Haugvang 100 år – markering i mars 2014

Haugvang er 100 år og dette ble feiret søndag 23. mars 2014! Hele bygda var invitert til en spennende dag med bredt program.

Teater Grimsborken, ved Peder Opstad, viste “Geitekillingen som kunne telle til 10” av Alf Prøysen for en fullsatt sal.

Peder Opstad fra Teater Grimsborken fremførte "Geitekillingen som kunne telle til ti" for et fullsatt Haugvang.

Til slutt i forestillingen fikk små og store lære "Geitekilling-dansen"!
Til slutt i forestillingen fikk små og store lære “Geitekilling-dansen”!

Nestleder i Haug Bygdelag, Maria Rosenberg, kunne ønske nærmere 70 voksne og enda flere barn velkommen! Disse fikk med seg en fin forestilling der musikken spilte en av hovedrollene, sammen med barna selv. For det var ikke bare geitekillingen som kunne telle til ti på Haugvang denne søndagen!

Stor pågang og masse boller i barnekafeen!

Etter forestillingen ble det servert frukt og boller og mange tok seg tid til å slå av en prat med venner og kjente.

Senere på ettermiddagen var det igjen fullt hus da leder i Haug Bygdelag, Kjell Ottersen, ønsket velkommen og ga et historisk tilbakeblikk på lokalet Haugvang. Han takket også tidligere leder av laget gjennom 15 år, Tor Gustavsen, for hans innsats for lokalet. Deretter gav han ordet til Gudmund Bakke, som holdt et interessant foredrag om Haugsbygds historie.

Fullt hus på Haugvang under idédugnaden.

Gudmund Bakke holdt et spennende foredrag om Haugsbygds historie.

Publikum fikk høre om gamle gravplasser og spektakulære vikingfunn. Mange visste nok ikke at den best bevarte vikinghjelmen vi har, er funnet nettopp i Haugsbygd! Det ble historier om folk og hverdagsliv fra gamledager – om gårder og plasser og levd liv som gir følelse av røtter og tilhørighet også for oss som bor i Haugsbygd i dag.

Etter foredraget ble det spist lapskaus og myldret og pratet ved bordene. Haug Bygdelag fikk mange innspill til hvordan Haugvang kan brukes enda mer av bygdas innbyggere i denne uformelle idédugnaden. Dette er innspill som Bygdelaget vil ta med seg og jobbe videre med.

100-årsmarkeringen ble avrundet med sangkafé med allsang og celebre gjester- og det var fortsatt full sal på Haugvang. Eivind Nyhagen spilte trekkspill og ledet allsangen. Christian Borlaug gledet publikum med vakkert hardingfelespill og Jorunn Strømsodd bandt det hele sammen på flott vis. I tillegg ble det morsom sketsj og innbringende loddsalg, for ikke å snakke om flott bevertning.

Allsang på sangkafeen.

Christian Borlaug spilte hardingfele.

Haug Bygdelag vil takke alle bidragsytere og besøkende som bidro til å gjøre dette til en flott markering av Haugvangs 100 år.